Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 19 januari 2018

För dig som går i 9:an

Vi liknar vår skola vid Köpenhamns flygplats Kastrup, där alla elever är resenärer och har ett mål med sin resa. Vi frågar inte var du kommer ifrån utan vart du är på väg, och vi gör vårt allra bästa för att ge dig de bästa tänkbara förutsättningarna att nå dina mål. Ta möjligheten och gör något av den!

Här är det ambitiöst med avspänt. Vi har höga förväntningar både på både våra elever och personal och försöker leva efter Borgarandan.

Du kanske vill ta chansen att tävla i ett flertal olika ämnen, både inom Sverige och internationellt eller driva företag inom ramen för Ung Företagsamhet, UF? Du har också tillgång till fördjupningskurser inom samtliga ämnen. Är du intresserad av matematik finns alltid något för dig, oavsett nivå.

Om du vill uppleva en vanlig dag på skolan erbjuder vi också möjlighet till skuggning på de engelskspråkiga programmen så att du kan få en känsla för hur det är att studera hos oss.

Är du intresserad? Fyll i formuläret nedan.

Vi vill gärna ge dig som går i 9:an och som funderar på att söka till Malmö Borgarskola en chans att träffa oss på riktigt och få svar på dina frågor.

Ett bra tillfälle att göra det är på vårt Öppet hus. På plats kan du få mer information om de olika program och specialsatsningar som Borgarskolan erbjuder. Du kan också ställa frågor direkt till lärare och nuvarande elever – samt träffa Borgars elevkår.

Välkommen till Öppet Hus den 1 februari, kl. 18–20.

“Storheten. Stoltheten. Sammanhållningen.”
(Elevkåren, Malmö Borgarskola)

Vi har Matterallyn inför nationella prov, kurser i tävlingsmatematik och ett välutvecklat stöd om du vid något tillfälle skulle ha behov av det. I vissa fall är det våra elever, eller före detta elever som håller i stödverksamheten vid sidan om ordinarie lärarpersonal.

Det är viktigt för oss att våra lärare är välutbildade och skickliga pedagoger, och flera av dem är prisbelönta för sin lärargärning.

En del av de program vi erbjuder har engelska som undervisningsspråk, varför du också hör mycket engelska inte bara i klassrummen utan även i korridorerna.

Med det pågående bygget av en ny, toppmodern idrottshall samt en omfattande ombyggnad av skolgården är förberedelserna redan i gång för Malmö Borgarskola 2.0.

Vi ser fram emot 2019 och att kunna erbjuda dig moderna laboratorier, nya, fräscha lokaler – samt en högklassig skolrestaurang.

Läs mer om ombyggnaden.

Välkommen till din skolrestaurang! Vi serverar lunch tillagad av våra duktiga kockar och biträden som varje dag arbetar för att ge gymnasieskolornas elever en härlig måltidsupplevelse.

Vårt mål är att du som elev ska känna dig välkommen i restaurangen och att du varje dag ska kunna välja mellan olika varma rätter samt ett stort och varierat utbud av grönsaker, både varma och kalla, och tillbehör.

Vårt bibliotek har cirka 17.000 böcker (encyklopedier på flera språk, lexikon, handböcker, skönlitteratur och mycket annat som är till hjälp i ditt skolarbete).

Vid sidan om studierna har Borgarskolan en aktiv elevkår som skapar en unik känsla på skolan och som kommer att göra din tid på gymnasiet till “Borgartid”. Vi är mycket stolta över våra elever och uppmanar dig till att engagera dig i något du brinner för. På Borgar fattas inte möjligheterna, och storleken är vår styrka. Här finns något för alla och har elevkåren inte redan ett utskott för det du är intresserad av så hjälps vi åt att starta ett.

Elevorganisationerna bidrar starkt till skolans goda rykte, fina arbetsmiljö och generella sammanhållning. Därför är vi mycket stolta över våra många elever.

Läs mer om våra elevföreningar.

Skugga en elev?
VILL DU VETA MER OM GYMNASIET?

malmo.se/gymnasieskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du mer övergripande information om gymnasieskolan; busskort, prövningar, elevhälsa, studiebidrag, försäkring med mera.

Foto: Frasse Franzén

På malmo.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?