Uppdaterad: 17 januari 2018

Naturvetenskapsprogrammet

Är du duktig i matematik och brinner för naturvetenskapliga ämnen? Då är naturvetenskapsprogrammet det självklara valet.

Iriktningen Naturvetenskap ger dig en bred utbildning inom naturvetenskap och mycket goda möjligheter att fortsätta på universitet och högskola.

Vi har även profilen natur – internationell.

Läs mer om inriktningen naturvetenskap.

Eftersom vi tycker det är viktigt att praktik och teori vävs ihop kommer du att få extra mycket laborativ undervisning. Du kommer också att delta i aktiviteter på Lunds universitet och Lunds tekniska högskola. Varje år ges ett antal elever möjlighet att delta i universitetskurser inom matematik som hålls på skolan av lärare med lång erfarenhet av undervisning på universitetsnivå.

Programmet ger en god grund för fortsatta studier inom naturvetenskap och teknik, men ger även behörighet till de flesta andra högskoleutbildningar.

POÄNGPLAN
NATURVETENSKAPSPROGRAMMET

Gymnasiegemensamma ämnen

1150 poäng