Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 20 september 2019

Hjälp i studierna

Det är viktigt att dina gymnasiestudier på Borgarskolan får en bra start – och att du fortsatt ska kunna hänga med i studierna. Därför är det bra om att du som vet om att du har läs- och skrivsvårigheter, matematik- eller andra inlärningssvårigheter pratar med Borgars specialpedagog så tidigt som möjligt.

Utöver skolans specialpedagog, finns en studieverkstad, stödundervisning i en rad ämnen - samt några punktinsatser som inte sker på regelbunden basis.

Borgarskolan har två specialpedagoger. Som elev på Borgarskolan är det ditt val av program som styr vilken specialpedagog är "din". Du kan vända dig till specialpedagogen för att få extrahjälp eller handledning.

Fokus ligger på hjälp med studiestruktur och studieteknik men alla frågor som rör svårigheter eller behov av särskilt stöd kan/ska kopplas till specialpedagogerna.

Specialpedagogen erbjuder också enskilda samtal. Det är bara att boka en tid - antigen direkt, eller via telefon eller e-post.

Kontaktuppgifter till elevhälsan.

Studieverkstaden här på Borgar finns för dig som vill sitta och plugga - och vid behov få hjälp av specialpedagoger eller elevassistenter.

Även kvalificerat ämnesstöd erbjuds under specifika tider (samhällorienterade ämnen, matematik, gymnasiearbete). Studieverkstaden finns bredvid Skolbiblioteket och har öppet klockan 08.00-16.30.

Vårt bibliotek har cirka 17.000 böcker (encyklopedier på flera språk, lexikon, fackböcker och skönlitteratur), 65 tidskrifter, 10 databaser och mycket annat som är till hjälp i ditt skolarbete.

Klicka här för att komma till en uppdaterad översikt av bibliotekets länksamlinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Matterally
Inför stora matematikprov ordnar Borgarskolan möjlighet till extra hjälp på kvällstid.

Extrainsatt stöd på studiedagar och lov
Skolans elevassistenter finns ofta tillgängliga i studieverkstaden under studiedagar och lov.

Mattecentrum
Den ideella föreningen Mattecentrum brukar hålla i räknestugor på Borgarskolan – där elever i alla åldrar kan få individuell hjälp med sina studier av Mattecentrums volontärer. Dessa är gratis – och ingen föranmälan krävs.

Mattecentrums räknestugor i Malmö.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Utöver detta, finns det specifika punktinsatser som inte sker på regelbunden basis.

Få en översikt av Malmö Borgarskolas samlade studiehjälp.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Foto: Freddy Billqvist