Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 22 september 2020

För dig som går i 9:an

Hur är det att studera på Borgarskolan? Du som ska söka till gymnasiet nu inför läsåret 2021/2022 är hjärtligt välkommen att besöka oss på öppet hus. Vi förbereder oss nu för att bl.a. erbjuda novembers öppet hus-tillfällen digitalt, detta ur smittskyddsperspektiv. Skrolla ner för att läsa mer...


Applying for Upper Secondary School?

Are you considering joining Borgarskolan's prestigious International Baccalaureate Diploma Programme (IB-DP) or one of our two IB Career-related Programmes (IB-CP) starting Autumn 2021? As usual, you're invited to join us at November's two Open Evenings. Scroll down to find out more...

Vi brukar likna Borgarskolan vid en internationell knutpunkt, där alla elever är resenärer och har ett mål med sin resa. Vi frågar inte var du kommer ifrån utan vart du är på väg - och vi gör vårt allra bästa för att ge dig de bästa tänkbara förutsättningarna att nå dina mål. Ta möjligheten och gör något av den!

Här är det ambitiöst men avspänt. Borgarskolan har en lång historia med mycket att leva upp till - och det finns höga förväntningar både på våra elever och personal.

Du kanske vill ta chansen att tävla i ett flertal olika ämnen, både inom Sverige och internationellt - eller driva företag inom ramen för Ung Företagsamhet (UF)?

Du har också tillgång till fördjupningskurser inom samtliga ämnen. Är du intresserad av matematik finns alltid något för dig, oavsett nivå.

Vi har Matterallyn inför nationella prov, kurser i tävlingsmatematik och ett välutvecklat stöd om du vid något tillfälle skulle ha behov av det. I vissa fall är det våra elever, eller före detta elever som håller i stödverksamheten vid sidan om ordinarie lärarpersonal.

Det är viktigt för oss att våra lärare är välutbildade och skickliga pedagoger, och flera av dem är prisbelönta för sin lärargärning.

En del av de program vi erbjuder har engelska som undervisningsspråk, varför du också hör mycket engelska inte bara i klassrummen utan även i korridorerna.

Vi vill gärna ge dig som går i 9:an och som funderar på att söka till Malmö Borgarskola en chans att träffa oss och få svar på dina frågor. Därför brukar vi under varje läsår bjuda in till tre stycken öppet hus-tillfällen. Det brukar bli två stora öppet hus-kvällar sent under höstterminen - samt en lite mindre under vårterminen.

Som så mycket annat i år, blir dock höstens öppet hus annorlunda. De erbjuds enbart digitalt. Likaså är det för närvarande inte heller aktuellt med skuggning. Detta brukar nämligen vara en möjlighet för dig som vill söka till ett av våra engelskspråkiga program.

För att åtminstone några av er som funderar på att att söka hit till Borgar ändå ska få möjlighet att besöka skolan IRL, kommer vi att bjuda in till en fysisk rundvandring i Borgarskolans lokaler den 28 november kl.10.00-16.00 (OBS! En lördag. Antalet platser är begränsade). En bokningslänk kommer att publiceras här närmare tiden. Håll utkik!

Dessutom siktar vi på att kunna hålla två fysiska öppet hus-kvällar efter nyår. Skrolla ner för en lista över samtliga dagar...

...

We're eager that you make a choice that's right for you. That's why Borgarskolan will usually hold three Open Evenings in any given academic year, giving you the chance to see the school first hand - and speak directly with students and teachers.

This year, due to the prevailing circumstances, it will all be a little different. Autumn's Open Evenings will now be virtual only, for everyone's safety and comfort. More information will be posted here, nearer the time.

For the same reason, we've decided, temporarily, to suspend student shadowing. When circumstances change for the better, this is obviously a decision we'll look at again. Stay posted!

Despite this, and in order to give at least some of you the chance to visit the school IRL, we'll be offering guided tours of the building on November 28th, between 10am-4pm (N.B. This is a Saturday. The number of places available will limited). A booking link will be published here nearer the date.

In addition, we're now planning to hold two physical Open Evenings in the new year. See below for a list of dates...


ÖPPET HUS M.M. / OPEN EVENINGS ETC.

Digitala öppet hus / Digital Open Evenings:
19 november 2020, kl.17.30-20.00
24 november 2020, kl.17.30-20.00

Fysisk rundvandring / Guided Tours (IRL):
(Endast förbokade platser. Advanced booking only)
28 november 2020, kl.10.00-16.00

Fysiska öppet hus / Open Evenings (IRL):
21 januari 2021, kl.17.30-20.00
3 februari 2021, kl.17.30-20.00

Vårt bibliotek har cirka 17.000 böcker (encyklopedier på flera språk, lexikon, fackböcker och skönlitteratur), 65 tidskrifter, 10 databaser och mycket annat som är till hjälp i ditt skolarbete.

Klicka här för att komma till en översikt av bibliotekets länksamling (intern webbplats).länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vid sidan om studierna har Borgarskolan en aktiv elevkår som skapar en unik känsla på skolan och som kommer att göra din tid på gymnasiet till “Borgartid”. Vi är mycket stolta över våra elever och uppmanar dig till att engagera dig i något du brinner för. På Borgar fattas inte möjligheterna, och storleken är vår styrka. Här finns något för alla och har elevkåren inte redan ett utskott för det du är intresserad av så hjälps vi åt att starta ett.

Elevorganisationerna bidrar starkt till skolans goda rykte, fina arbetsmiljö och generella sammanhållning. Därför är vi mycket stolta över våra många elever.

Klicka här för att läsa mer om våra elevföreningar.

Välkommen till din skolrestaurang! Vi serverar lunch tillagad av våra duktiga kockar och biträden som varje dag arbetar för att ge gymnasieskolornas elever en härlig måltidsupplevelse.

Vårt mål är att du som elev ska känna dig välkommen i restaurangen och att du varje dag ska kunna välja mellan olika varma rätter samt ett stort och varierat utbud av grönsaker, både varma och kalla, och tillbehör.

“Storheten. Stoltheten. Sammanhållningen.”
(Elevkåren, Malmö Borgarskola)

Har du en fråga?
Do you have a question?

Please contact us at:
borgarskolan@malmo.se

VILL DU VETA MER OM GYMNASIET?

malmo.se/gymnasieskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du mer övergripande information om gymnasieskolan; busskort, prövningar, elevhälsa, studiebidrag, försäkring med mera.

Foto: Frasse Franzén