Uppdaterad: 25 november 2020

För dig som går i 9:an

Vi brukar likna Borgarskolan vid en internationell knutpunkt, där alla elever är resenärer och har ett mål med sin resa. Vi frågar inte var du kommer ifrån utan vart du är på väg - och vi gör vårt allra bästa för att ge dig de bästa tänkbara förutsättningarna att nå dina mål... Ta möjligheten och gör något av den.

Här är det ambitiöst men avspänt. Borgarskolan har en lång historia med mycket att leva upp till - och det finns höga förväntningar både på våra elever och personal.

Du kanske vill ta chansen att tävla i ett flertal olika ämnen, både inom Sverige och internationellt - eller driva företag inom ramen för Ung Företagsamhet (UF)?

Du har också tillgång till fördjupningskurser inom samtliga ämnen. Är du intresserad av matematik finns alltid något för dig, oavsett nivå.

Vi har Matterallyn inför nationella prov, kurser i tävlingsmatematik och ett välutvecklat stöd om du vid något tillfälle skulle ha behov av det. I vissa fall är det våra elever, eller före detta elever som håller i stödverksamheten vid sidan om ordinarie lärarpersonal.

Det är viktigt för oss att våra lärare är välutbildade och skickliga pedagoger, och flera av dem är prisbelönta för sin lärargärning.

En del av de program vi erbjuder har engelska som undervisningsspråk, varför du också hör mycket engelska inte bara i klassrummen utan även i korridorerna.

Titta på en videopresentation om skolan av Borgars rektor:

Klicka här för att se rektor Martin Roth pratar kort om Borgarskolan.länk till annan webbplats

Vi vill gärna ge dig som går i 9:an och som funderar på att söka till Malmö Borgarskola en chans att träffa oss och få svar på dina frågor. Därför brukar vi bjuda in till ett antal öppet hus-tillfällen under läsåret.

Klicka här för mer information om Borgarskolans kommande öppet hus.

...

We're eager that you make a choice that's right for you. That's why Borgarskolan will usually hold a number of Open Evenings in any given academic year, giving you the chance to see the school first hand - and speak directly with students and teachers.

Click here for more information about Borgarskolan's upcoming Open Evenings.

Vårt bibliotek har cirka 17.000 böcker (encyklopedier på flera språk, lexikon, fackböcker och skönlitteratur), 65 tidskrifter, 10 databaser och mycket annat som är till hjälp i ditt skolarbete.

Klicka här för att komma till en översikt av bibliotekets länksamling (intern webbplats).länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vid sidan om studierna har Borgarskolan en aktiv elevkår som skapar en unik känsla på skolan och som kommer att göra din tid på gymnasiet till “Borgartid”. Vi är mycket stolta över våra elever och uppmanar dig till att engagera dig i något du brinner för. På Borgar fattas inte möjligheterna, och storleken är vår styrka. Här finns något för alla och har elevkåren inte redan ett utskott för det du är intresserad av så hjälps vi åt att starta ett.

Elevorganisationerna bidrar starkt till skolans goda rykte, fina arbetsmiljö och generella sammanhållning. Därför är vi mycket stolta över våra många elever.

Klicka här för att läsa mer om våra elevföreningar.

Välkommen till din skolrestaurang! Vi serverar lunch tillagad av våra duktiga kockar och biträden som varje dag arbetar för att ge gymnasieskolornas elever en härlig måltidsupplevelse.

Vårt mål är att du som elev ska känna dig välkommen i restaurangen och att du varje dag ska kunna välja mellan olika varma rätter samt ett stort och varierat utbud av grönsaker, både varma och kalla, och tillbehör.

“Storheten. Stoltheten. Sammanhållningen.”
(Elevkåren, Malmö Borgarskola)

Har du en fråga?
Do you have a question?

Please contact us at:
borgarskolan@malmo.se

VILL DU VETA MER OM GYMNASIET?

malmo.se/gymnasieskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du mer övergripande information om gymnasieskolan; busskort, prövningar, elevhälsa, studiebidrag, försäkring med mera.

Foto: Frasse Franzén