Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 07 juli 2020

För dig som går i 9:an

Hur är det att plugga på Borgarskolan? Du som ska söka till gymnasiet nu inför läsåret 2020/2021 är hjärtligt välkommen att besöka oss på Öppet hus.

If you're considering joining Borgarskolan's prestigious International Baccalaureate Diploma Programme (IB-DP) you also have the opportunity to shadow one of our classes for a day (scroll down for booking links).

Vi liknar vår skola vid Köpenhamns flygplats Kastrup - där alla elever är resenärer och har ett mål med sin resa. Vi frågar inte var du kommer ifrån utan vart du är på väg, och vi gör vårt allra bästa för att ge dig de bästa tänkbara förutsättningarna att nå dina mål. Ta möjligheten och gör något av den!

Här är det ambitiöst men avspänt. Borgarskolan har en lång historia med mycket att leva upp till - och det finns höga förväntningar både på våra elever och personal.

Du kanske vill ta chansen att tävla i ett flertal olika ämnen, både inom Sverige och internationellt - eller driva företag inom ramen för Ung Företagsamhet (UF)?

Du har också tillgång till fördjupningskurser inom samtliga ämnen. Är du intresserad av matematik finns alltid något för dig, oavsett nivå.

Vi har Matterallyn inför nationella prov, kurser i tävlingsmatematik och ett välutvecklat stöd om du vid något tillfälle skulle ha behov av det. I vissa fall är det våra elever, eller före detta elever som håller i stödverksamheten vid sidan om ordinarie lärarpersonal.

Det är viktigt för oss att våra lärare är välutbildade och skickliga pedagoger, och flera av dem är prisbelönta för sin lärargärning.

En del av de program vi erbjuder har engelska som undervisningsspråk, varför du också hör mycket engelska inte bara i klassrummen utan även i korridorerna.

Vi vill gärna ge dig som går i 9:an och som funderar på att söka till Malmö Borgarskola en chans att träffa oss på riktigt och få svar på dina frågor.

Därför brukar vi under varje läsår bjuda in till tre stycken Öppet hus-tillfällen. Det blir två stora Öppet hus-kvällar sent under höstterminen - samt en lite mindre under vårterminen.

På plats kan du få mer information om de olika program och specialsatsningar som Borgarskolan erbjuder. Du kan också ställa frågor direkt till lärare och nuvarande elever – samt träffa Borgars elevkår.

...

Come and meet us at one of this academic year's remaining Open Evenings! See Borgarskolan first hand - and talk to students and teachers.

Vårt bibliotek har cirka 17.000 böcker (encyklopedier på flera språk, lexikon, fackböcker och skönlitteratur), 65 tidskrifter, 10 databaser och mycket annat som är till hjälp i ditt skolarbete.

Klicka här för att komma till en uppdaterad översikt av bibliotekets länksamlinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vid sidan om studierna har Borgarskolan en aktiv elevkår som skapar en unik känsla på skolan och som kommer att göra din tid på gymnasiet till “Borgartid”. Vi är mycket stolta över våra elever och uppmanar dig till att engagera dig i något du brinner för. På Borgar fattas inte möjligheterna, och storleken är vår styrka. Här finns något för alla och har elevkåren inte redan ett utskott för det du är intresserad av så hjälps vi åt att starta ett.

Elevorganisationerna bidrar starkt till skolans goda rykte, fina arbetsmiljö och generella sammanhållning. Därför är vi mycket stolta över våra många elever.

Läs mer om våra elevföreningar.

Välkommen till din skolrestaurang! Vi serverar lunch tillagad av våra duktiga kockar och biträden som varje dag arbetar för att ge gymnasieskolornas elever en härlig måltidsupplevelse.

Vårt mål är att du som elev ska känna dig välkommen i restaurangen och att du varje dag ska kunna välja mellan olika varma rätter samt ett stort och varierat utbud av grönsaker, både varma och kalla, och tillbehör.

“Storheten. Stoltheten. Sammanhållningen.”
(Elevkåren, Malmö Borgarskola)

Har du en fråga? Do you have a question?
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs mer om hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. * (obligatorisk)
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs mer om hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter.

VILL DU VETA MER OM GYMNASIET?

malmo.se/gymnasieskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du mer övergripande information om gymnasieskolan; busskort, prövningar, elevhälsa, studiebidrag, försäkring med mera.

Foto: Frasse Franzén