Uppdaterad: 08 februari 2021

För dig som går i 9:an

Vi brukar likna Borgarskolan vid en internationell knutpunkt, där alla elever är resenärer och har ett mål med sin resa. Vi frågar inte var du kommer ifrån utan vart du är på väg - och vi gör vårt allra bästa för att ge dig de bästa tänkbara förutsättningarna att nå dina mål... Ta möjligheten och gör något av den.

Borgarskolan har en lång historia med mycket att leva upp till - och det finns höga förväntningar både på vår personal och våra elever.

Se filmen!

För att se en film där rektor Martin Roth berättar varför du ska söka till Malmö Borgarskola klicka här (extern webbsida).länk till annan webbplats

Du kanske vill ta chansen att tävla i ett flertal olika ämnen, både inom Sverige och internationellt - eller driva företag inom ramen för Ung Företagsamhet (UF)?

Du har också tillgång till fördjupningskurser inom samtliga ämnen. Är du intresserad av matematik finns alltid något för dig, oavsett nivå.

Vi har Matterallyn inför nationella prov, kurser i tävlingsmatematik och ett välutvecklat stöd om du vid något tillfälle skulle ha behov av det. I vissa fall är det våra elever, eller före detta elever som håller i stödverksamheten vid sidan om ordinarie lärarpersonal.

Det är viktigt för oss att våra lärare är välutbildade och skickliga pedagoger, och flera av dem är prisbelönta för sin lärargärning.

En del av de program vi erbjuder har engelska som undervisningsspråk, varför du också hör mycket engelska inte bara i klassrummen utan även i korridorerna.

Besök Borgarskolan på YouTube

Klicka här för att besöka vår nya YouTube-kanal (extern webbsida).länk till annan webbplats

'Det bästa med Borgarskolan': Klicka här för att se en film där några elever delar med sig om hur det är att studera på Malmö Borgarskola (extern webbsida).länk till annan webbplats

Klicka här för att se en videopresentation med Borgarskolans rektor Martin Roth (extern webbsida).länk till annan webbplats

Vid sidan om studierna har Borgarskolan en aktiv elevkår som skapar en unik känsla på skolan och som kommer att göra din tid på gymnasiet till “Borgartid”.

Vi är mycket stolta över våra elever och uppmanar dig till att engagera dig i något du brinner för. På Borgar fattas inte möjligheterna, och storleken är vår styrka. Här finns något för alla och har elevkåren inte redan ett utskott för det du är intresserad av så hjälps vi åt att starta ett.

Elevorganisationerna bidrar starkt till skolans goda rykte, fina arbetsmiljö och generella sammanhållning. Därför är vi mycket stolta över våra många elever.

Klicka här för att läsa mer om våra elevföreningar.

Läs intervjuer med elever och lärare från Borgarskolans olika program i vårt magasin.

Klicka här för att ladda ner magasinet i PDF-format.länk till annan webbplats

Eller mejla oss med uppgift om namn och adress om du vill ha ett pappersexemplar hemskickat till dig.

Vårt bibliotek har cirka 17.000 böcker (encyklopedier på flera språk, lexikon, fackböcker och skönlitteratur), 65 tidskrifter, 10 databaser, utskrifts- och kopieringsmöjligheter samt mycket annat som är till hjälp i ditt skolarbete.

Klicka här för att komma till en översikt av bibliotekets länksamling (intern webbplats).länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Malmö Borgarskola har eget tillagningskök, vilket innebär att vi serverar skollunch som är tillagad på plats av våra duktiga kökspersonal. Det finns alltid ett lakto-ovo-vegetariskt alternativ och en stor och varierad salladsbuffé.

Om du som elev behöver specialkost på grund av medicinska skäl ska du göra en anmälan om specialkost. Det gäller även för anmälan av veganmat.

Klicka här för att läsa mer om skolmaten på Malmö stads gymnasieskolor.länk till annan webbplats

Borgars elevkafé

I anslutning till skolrestaurangen finns Borgarskolans elevkafé. Här finns det allt från goda, hemgjorda kakor till fylliga mackor. Allt till en rimlig peng.

Vi vill gärna ge dig som går i 9:an och som funderar på att söka till Malmö Borgarskola en chans att träffa oss och få svar på dina frågor. I år har vi bjudit in till 3 stycken digitala öppet hus för dig som ska söka till gymnasiet inför hösten 2021.

Klicka här för att se svar på några av våra vanligaste öppet hus-frågor.

Tänk på att du alltid är välkommen att mejla dina frågor till: borgarskolan@malmo.se

...

We're eager that you make a choice that's right for you - and this year, we've held 3 virtual Open Evenings for students who will be starting gymnasiet in the Autumn of 2021, to give you the chance to speak directly with some of our students, Heads of School and advisors (syv).

Click here to see the answers to some of the most common questions we get asked at our Open Evenings.

Don't forget that you're always welcome to email us with questions at: borgarskolan@malmo.se

VILL DU VETA MER OM GYMNASIET?

malmo.se/gymnasieskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du mer övergripande information om gymnasieskolan; busskort, prövningar, elevhälsa, studiebidrag, försäkring med mera.

Foto: Chris Munsey