Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 01 mars 2019

Samarbeten och kontakter

På Malmö Borgarskola har vi valt att satsa extra mycket inom en rad områden. Detta för att ge våra elever större möjligheter att utvecklas inom exempelvis företagande, matematik och naturvetenskap.

I samarbete med Hotel Institute Montreux (HIM), som ingår i Swiss Education Group (SEG), sker delar av undervisningen på Borgarskolans IB Career-related Programme (BAHM) vid Hotel Institute Montreaux i Schweiz.

Borgarskolan har ett väletablerat samarbete med Vinges advokatbyrå inom ramen för Vinges Mångfaldsprojekt.

Vinge är en av Sveriges ledande affärsjuridiska fullservicebyråer med c:a 450 medarbetare. Byrån finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg samt i Bryssel.

Läs mer här om Vinges Mångfaldsprojekt.länk till annan webbplats

Att studera på Borgarskolan kan öppna dörrar till en spännande framtid på den internationella arenan. På skolans 'Education USA' och 'Education UK' enheter får du dessutom hjälp att söka utbildningar utomlands.

Läs mer om Education UK- och USA.

Pythagoras Enigma är en lagtävling i matematik för gymnasieelever och som organiseras av Svenska matematikersamfundet i samarbete med Malmö Borgarskola.

De fem bäst placerade lagen i Skolornas matematiktävling (SMT) bjuds till lagfinalen i slutet av maj på Borgarskolan. Formatet är en så kallad Mattekamp, i vilken lagdeltagarna samarbetar.

I en första omgång bestäms vilka tre lag som fortsätter, och övriga två lag samt eventuella individuellt inbjudna förstärker de tre första lagen. De tre första platserna bestäms sedan i en andra omgång. Därmed blir lagtävlingen en äkta lagtävling, och den avslutas, precis som den individuella finalen, med en prisutdelningsceremoni.

Borgarskolan är också med att driva Pythagoras Quest, en tävling för matematikintresserade högstadieelever i hela Sverige.

Tävlingen anordnas av Malmö Borgarskola i samverkan med Sydsvenska Industri- och Handelskammaren.

Läs mer om tävlingen på Pythagoras quests hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Foto: Freddy Billqvist