Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 19 november 2020

Så arbetar vi

Malmö Borgarskola är en stimulerande mötesplats för unga människor från hela världen. Vi sätter stor vikt på att utveckla elevernas förmåga att själva ta initiativ och ansvar, fatta beslut, kommunicera och samarbeta.

Hos oss blir du sedd och får hjälp till att utvecklas efter dina förutsättningar. Vi erbjuder allt från stöd till spets, gärna kryddat med tävlingar inom flertalet ämnesområden, från matematik till språk. Vi tror på kunskap och bildning!

Prisade lärare

Ett kvitto på att vår undervisning håller hög kvalitet är att vi som svensk gymnasieskola har en unikt hög representation i de stora internationella tävlingar inom naturvetenskap, programmering och matematik. Flera lärare har antingen doktorerat eller licensierat i de ämnen de undervisar i och många har internationell erfarenhet av undervisning.

Att våra befintliga elever uppskattar lärarnas kompetens visas bland annat genom att fyra av lärarna hittills erhållit utmärkelse som Sveriges bästa lärare (Ingvar Lindqvistpriset).

Att studera på Borgarskolan kan öppna dörrar till en spännande framtid på den internationella arenan. På skolans 'Education USA' och 'Education UK' enheter får du dessutom hjälp att söka utbildningar utomlands.

Läs mer om Education UK- och USA.

Läroplanens värdegrund ska vara utgångspunkt för all verksamhet på Malmö Borgarskola. Som elev ska du medverka i skolans vardag och utveckling utifrån demokratiska värderingar.

Läs mer om skolans arbete med trivsel och trygghet.

Starta eget på skoltid

Att driva UF-företag ger möjlighet att göra verklighet av en idé genom att under ett läsår starta och driva ett eget företag. Du utvecklar ditt kontaktnät, lär dig om företagande och entreprenörskap och deltar i tävlingar och mässor.

På Malmö Borgarskola finns möjlighet att driva UF-företag på alla program och vi har ca 150 UF-elever på skolan varje år. På Ekonomiprogrammet med ekonomisk inriktning ingår UF-företagande för alla elever.

Skolan har lång erfarenhet av arbete med UF-verksamhet och pågående samarbeten med skolor i Italien och Danmark. Sedan ett par år tillbaka åker varje år ett antal UF-företag från skolan till Riga för att delta på en internationell UF-mässa. Flera företag från skolan har varit i Hong Kong och tävlat i den stora internationella tävlingen i innovation och entreprenörskap vid Hong Kong Polytechnic University.

För några år sedan utsågs Malmö Borgarskola till Sveriges bästa UF-skola med följande motivering:

"Genom att arbeta med en väl förankrad och långsiktig strategi, en stor andel certifierade lärare och med entreprenörskap som ett naturligt och integrerat inslag i alla utbildningsprogram, framstår det både i detaljer och i helhet att ett utmärkt exempel för Ung Företagsamhet i skolan finns på Malmö Borgarskola."

UF-Ung Företagsamhet

VILL DU VETA MER OM GYMNASIET?

malmo.se/gymnasieskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du mer övergripande information om gymnasieskolan; busskort, prövningar, elevhälsa, studiebidrag, försäkring med mera.

Foto: Frasse Franzén, Chris Munsey